به گزارش خبرنگار مهر، حسین نحوی نژاد پیش از ظهر سه شنبه در نشست کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان افزود: درمان یک فرد معتاد در راستای مبارزه و کاهش تقاضای مواد مخدر است.
وی همچنین کاهش ابتلا افراد جامعه به مواد مخدر را از اهداف مهم پیشگیری دانست و اظهارداشت: شیوه های پیشگیری از اعتیاد شامل آگاهسازی جامعه از خطرات و مضرات مواد مخدر، تقویت فعالیت های جایگزین، ارتقای فرهنگی، تدوین و تصویب قوانین و مقررات خوب، اجرای قاطع قوانین و مقررات و غیره است.
رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان با بیان اینکه بسیاری از آسیب های اجتماعی ریشه در مواد مخدر دارد، گفت: بر روی باورها، اعتقادات، بینش، بصیرت و هوش اجتماعی جامعه باید بیشتر کار شود.
وی بر توسعه آموزش مهارت های زندگی در جامعه تاکید کرد و افزود: برای مبارزه با مواد مخدر باید سطح فرهنگ و آگاهی های جامعه افزایش یابد.
نحوی نژاد تصریح کرد: برنامه های پیشگیری از مواد مخدر باید اجتماع محور باشد در غیر اینصورت اغلب برنامه ها محکوم به شکست خواهد بود.
وی تاکید کرد: تمامی برنامه های پیشگیری باید از سه اصل با مردم، برای مردم و توسط مردم پیروی کند.
مدیرکل بهزیستی گیلان در ادامه عوامل بروز اعتیاد در جامعه را متعدد دانست و گفت: شیوه های متنوع و مختلفی برای درمان و پیشگیری از گسترش ابتلا افراد جامعه به مواد مخدر نیاز است.
وی همچنین با بیان اینکه برای موفقیت در پیشگیری به همکاری بین بخشی نیاز است، افزود: مسئولیت پیشگیری از اعتیاد بر عهده تمامی نهادها و آحاد جامعه است.
نحوی نژاد اظهارداشت: برای بهبود توسعه جامعه، رونق اقتصادی و اشتغال باید سرمایه گذاری مناسبی در استان انجام شود.
وی مخاطبان برنامه های پیشگیرانه را کودک و نوجوان، والدین و مسئولان دانست و بر لزوم ارائه آموزش خطرات و عواقب مواد مخدر، گوشزد کردن خطر مصرف مواد مخدر حتی برای یکبار، بیان عوارض اعتیاد، تقویت حس مسئولیت و غیره تاکید کرد.
رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گیلان گفت: اطلاعات صحیح علمی در خصوص مواد مخدر باید به جامعه داده شود در غیر این صورت باعث سلب اعتماد خواهد شد.
وی افزود: پارسال طرح های اجتماع محور بهزیستی استان در زمینه مبارزه با مواد مخدر رشد 18 درصدی داشته است.
نحوی نژاد با بیان اینکه سال گذشته طرح های اجتماع محور بهزیستی استان از 106 به 125 طرح افزایش یافته است، اظهارداشت: در حال حاضر 12 سمن بصورت اختصاصی در راستای اعتیاد در سطح استان فعال هستند.
وی در ادامه از برگزاری 10 جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری طی سال گذشته در استان خبرداد و گفت: در قالب این جلسات 85 مورد مصوبه به تصویب اعضای این کمیته رسید.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه برنامه های پیشگیری از اعتیاد در 15 منطقه ویژه آسیب پذیر رشت اجرا شد، تصریح کرد: برنامه آموزش پیشگیری از اعتیاد برای کارکنان دولت، طرح اتوبوس سیار پیشگیری از اعتیاد، تقویت برنامه های فرهنگی در پارک ها، جشنواره های دانشجویی ، برگزاری نمایشگاه دائمی پیشگیری از اعتیاد در مرکز استان و غیره از دیگر اقدامات مهم این کمیته در سال گذشته بوده است.
نظر شما